به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا خسروی صبح شنبه در هفتمین نشست با روسای دانشگاه های شهرستان سمنان در دانشگاه آزاد اسلامی این شهر ضمن تاکید بر توجه هرچه بیشتر به کیفی سازی آموزش عالی، گفت: آموزش عالی رکن اصلی توسعه در استان محسوب می شود و حذف آن از سند توسعه امری غیر معقول است.
وی تاکید کرد: این ایرادی است که بارها و در جلسات مختلف به آن اشاره کردیم و از مراکز آموزش عالی و دانشگاه ها نیز انتظار داریم تا در جلساتی از این دست با کار کارشناسی و مستند در این زمینه نقش آفرین باشند.
وی با تاکید بر اینکه آموزش عالی در استان سمنان جایگاه ویژه ای دارد افزود: وجود بیش از 50 مرکز آموزش عالی در استان خود موید اهمیت و توجه مردم فرهنگ دوست استان است.
نماینده مردم شهرستان های سمنان, مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی همچنین به نقش دانشگاه ها در رفع معضلات اجتماعی و مشکلات صنعت اشاره و تصریح کرد: با وجود پتانسیل بالای دانشگاه ها در استان و به ویژه شهرستان سمنان، دانشگاه ها باید برای حل مشکلاتی مثل بافت فرسوده، آمایش سرزمین و مشکل کم آبی راه حل های علمی و عملی ارائه دهند.
خسروی با ابراز رضایت از تلاش های صورت گرفته در راستای توسعه دانشگاه آزاد اسلامی سمنان طی سال های اخیر گفت: روند توسعه در این واحد دانشگاهی مطلوب بوده است و از این پس باید تلاش کرد تا در راستای کیفی سازی هرچه بیشتر برنامه ریزی و اقدام شود تا این واحد دانشگاهی در میان واحدهای دانشگاهی سراسر کشور سرآمد و شاخص شود.
فرماندار شهرستان سمنان نیز در این جلسه ضمن تقدیر از امکانات موجود در مراکز دانشگاهی شهرستان سمنان، خواستار هم افزایی هر چه بیشتر این مراکز شد و افزود: باید برای استفاده بهینه از امکانات موجود برنامه ریزی کرد و در این راه کمیته ای تشکیل داد تا بتوان از همه ظرفیت ها برای افزایش کیفیت در دانشگاه ها اقدام کرد.
حسن سعدالدین با اذعان بر اینکه اکنون دهه کیفیت در آموزش عالی است افزود: باید در این مسیر برای ارتقای هرچه بیشتر آموزش عالی در شهرستان هم سو و یکدل و همراه باشیم.
وی نیز ضمن انتقاد از حذف آموزش عالی در سند توسعه استان سمنان خواستار حضور پررنگ و موثر تر دانشگاه ها در این سند شد و گفت: آموزش عالی در این استان از جایگاه ویژه ای در تمامی عرصه ها برخوردار بوده و حذف آن در سند توسعه جای بحث دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سمنان هم که میزبانی این نشست را بر عهده داشت ضمن ارایه گزارشی از روند جذب دانشجو در سال جدید گفت: خوشبختانه با افزایش 22 رشته دکتری و همچنین توجه ویژه به تحصیلات تکمیلی در این واحد دانشگاهی سال تحصیلی موفقی را آغاز و در پیش خواهیم داشت.
دکتر شاهرخ رنجبر بهادری با انتقاد از هجمه وارد شده به دانشگاه آزاد اسلامی آن را ناآگاهانه خواند و گفت: با توجه به نیاز و گرایش جامعه، گسترش تحصیلات تکمیلی در کشور امری اجتناب ناپذیر و کاملا منطقی است که دانشگاه آزاد به عنوان بزرگ ترین دانشگاه حضوری دنیا و با دارا بودن امکانات و تجهیزات مطلوب آموزشی باید در این مسیر همچون گذشته نقش آفرین و تاثیرگذار عمل کند.
وی گفت: افزایش جذب دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی بر اساس برنامه و مطابق با مجوز و مصوبه های وزارت علوم انجام گرفته است و این انتقادات مطرح شده از بی اطلاعی و بی انصافی صورت گرفته است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سمنان در بخش دیگری از سخنان خود به تجمیع پردیس های علوم و تحقیقات و واحد های مادر در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: این اقدام به موقع و تصمیم هوشیارانه از سوی ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی با هدف کوچک سازی بدنه آموزش عالی و ارتقای کیفیت آموزشی در این دانشگاه صورت گرفته و در عمل باعث حذف واحد های زیان ده در دانشگاه آزاد اسلامی شد که باید از سوی سایر دانشگاه ها نظیر دانشگاه علمی کاربردی، غیر انتفاعی و حتی پیام نور الگو سازی شود تا شاهد ارتقای سطح کیفی مراکز آموزش عالی در سراسر کشور باشیم.
توجه به جذب دانشجویان بومی به ویژه در رشته های علوم پزشکی و پیراپزشکی بر اساس نیاز منطقه، ارتباط هرچه بیشتر با آموزش و پرورش، ماموریت گرایی دانشگاه ها بر اساس توانایی و نیاز های موجود و توجه ویژه به ایجاد شرکت های دانش بنیان از دیگر موضوعاتی بود که توسط حاضران در جلسه مطرح شد.
معاون سیاسی فرماندار، روسای دانشگاه های آزاد اسلامی، علمی و کاربردی، پیام نور و معاون پژوهشی دانشگاه سمنان نیز در این نشست حضور داشتند که پیرامون مسایل مختلف دانشگاه ها به بحث و تبادل نظر پرداختند.